jueves, 14 de julio de 2016

Llicències nàutiques

Afortunadament, no cal obtenir gaires llicències per poder governar un veler. Tot i que depèn del tipus de veler, normalment amb la Llicència Bàsica de Navegació ja podem utilitzar la nostra embarcació.

Per poder obtenir la Llicència Bàsica de Navegació, cal prèviament haver complert la majoria d'edat, és a dir, 18 anys.

Aquesta llicència és necessària per governar embarcacions de motor que tinguin una potència de més d'11,26 kilowatts, més de 5 metres d'eslora i les de vela de més de 6 metres d'eslora.

Tot i així, no és necessari haver complert la majoria d'edat ni haver obtingut cap titulació per participar en competicions marítim-esportives oficials.

El quadre següent ens orienta sobre la titulació que cal obtenir en funció de les dimensions de l'embarcació i les distàncies reglamentàries de navegació:
  • Llicència de navegació: Ens serveix per governar motos nàutiques de classe C i embarcacions de fins a 6 metres d'eslora. Les activitats que permet realitzar són diürnes i no ens podem allunyar més de 2 milles de la costa.
  • Patró de Navegació Bàsica (PNB): Permet governar embarcacions de fins a 8 metres d'eslora. El màxim que permet allunyar-nos és 5 milles de la costa.
  • Patró d'Embarcacions d'Esbarjo (PER): Embarcacions de fins a 15 metres d'eslora, que permet navegar fins a 12 milles de la costa. A més, ens autoritza a navegar per l'arxipèlag balear i canari.
  • Patró de Iot: Fins a 24 metros d'eslora, permet allunyar-nos fins a 150 milles de la costa. També permet utilitzar qualsevol tipus de moto nàutica.
  • Capità de Iot: Té les mateixes característiques que la llicència de Patró de Iot però permet governar l'embarcació sense cap tipus de limitació geogràfica.

Per a poder governar un veler, cal acreditar que s'han realitzat un mínim de pràctiques de vela.

http://www.sotaventonline.com/wp-content/uploads/2014/12/QUE-TITULO-NECESITO.jpg

No hay comentarios:

Publicar un comentario