jueves, 28 de julio de 2016

Rutes amb veler

Els factors que decidiran la ruta que fem són, principalment, el temps del que disposem, el tipus d'embarcació que tinguem i el nostre esperit aventurer. Si volem fer una ruta llarga, l'equip de persones que forma la nostra tripulació ha de ser sòlid i experimentat on el companyerisme és la clau principal per poder suportar i gaudir de les llargues jornades de navegació.

Les rutes més senzilles són les que tenim més aprop: des de qualsevol punt de la zona mediterrànea podem navegar fins les Illes Balears, passant per diferents ports i cales de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera. Així és com s'agafa experiència per fer, en el futur, rutes més extenses i complicades des d'un punt de vista tècnic.

Una ruta pel Mediterrani, propera i assequible

El mar Mediterrani es relativament tranquil i ens regala uns paisatges espectaculars. Una ruta per la Costa Azur Francesa, per les Illes Gregues o per l'Adriàtic de Croàcia, són experiències que no requereixen gaire temps i es poden realitzar en gairebé qualsevol tipus d'embarcació a vela, sense necessitat de fer grans inversions en material de seguretat.


http://viajarabarcelona.com.es/wp-content/uploads/Que-te-ofrecemos.-Crucero-por-las-Illes-Balears.jpg



Creuar l'Oceà Atlàntic

Un dels somnis de molts navegants és creuar l'Oceà Atlàntic. Per poder fer aquesta ruta és necessari comptar amb una embarcació més gran i millor equipada. Durant alguns dies no veurem terra, per això és imprecindible que estiguem preparats tant des del punt de vista mental com en el de la seguretat. És convenient buscar l'época de l'any on els informes meteorlògics siguin més benignes i considerar la possibilitat de fer escala a les Illes Açores o a les Illes Canàries.

Un cop haguem creuat l'Atlàntic, podrem iniciar una ruta pel Carib, i aturar-nos a les principals illes de les Antilles: Antigua i Barbuda, Aruba, Bahames, Barbados, Bonaire, Cuba, Curaçao, Dominica, Granada, Guadalupe, Haití, les  Illes Verges, les Illes Caimán, Jamaica, Martinica, Puerto Rico, República Dominicana, Sant Cristòfol, San Vicente i les Granadines, Santa Lucía i Trinidad i Tobago, i seguir vorejant la costa de Brasil, Uruguai i Argentina fins arribar al Cabo de Hornos.

El gran repte del Cabo de Hornos

Per als navegants, el Cabo de Hornos és un dels llocs per al qual senten major respecte. En aquest racó del planeta hi bufen vents de temporal gairebé tot l'any. Es requereix un gran experiència per a poder creuar el cap. 


http://www.revistalajunta.com/lajunta/wp-content/uploads/2015/01/4052673137_f086dbd5dd_b.jpg


Un cop hem creuat el Pacífic, la ruta més aconsellaable és posar rumb cap a la Polinèsia, però també podem triar una ruta cap a Nova Zelanda i, des d'aquest punt, posar rumb cap Austràlia per a conèixer tota la seva meravellosa costa.

Per tornar a Europa hem de posar rumb cap a Àsia. Podem fer escales a Indonesia, Birmània, Malaisa, la Índia fins arribar al Canal de Suez. Una altra possibilitat és vorejar el continent africà, però hem de tenir en compte la possibilitat de la presència de pirates.

No hay comentarios:

Publicar un comentario